Zo is je fotograaf goed voorbereid voor je trouw

23 Jun 2021
Alix Cruyt

Zo is je fotograaf goed voorbereid voor je trouw

De mooiste foto’s voor je trouw, dat begint bij de juiste huwelijksfotograaf. Hoe beter je fotograaf voorbereid is, hoe mooier je foto’s zullen zijn. Hier volgen een aantal tips om je fotograaf daar een handje bij te helpen.

Alix.webp

Maak goede afspraken

Als je fotograaf weet wat hij van je trouwfeest kan verwachten, zal hij zich er beter op kunnen voorbereiden. Maak je tijdens de voorbereidingen een draaiboek van de dag, dan is je fotograaf je ongetwijfeld dankbaar als hij of zij ook een versie ontvangt.

 

Hoe minder verrassingen, hoe beter. Plannen jouw vrienden en familieleden graag eens een verrassing voor jou? Zorg er dan voor dat ze de fotograaf hiervan op de hoogte brengen. Het zou zonde zijn om net dat mooi moment te missen omdat je fotograaf even een plaspauze neemt.

 

Plan je een avondfeest in een grote zaal? Maak gerust op voorhand een aantal foto’s van de locatie, zo kan je fotograaf het geschikte materiaal voorzien. Breng ook zeker je fotograaf op de hoogte wanneer precies de dansvloer wordt vrijgemaakt voor jullie openingsdans.

Maak een moodboard

Je kiest wellicht een fotograaf omdat zijn of haar stijl erg aansluit bij wat jullie leuk vinden, maar dat neemt niet weg dat elke trouw anders is. Maak op voorhand een moodboard van trouwfoto’s die je inspireren. Dat zal je fotograaf ook meer richting kunnen geven tijdens jullie fotosessie.

Voorzie genoeg tijd

Plan je een fotosessie in, zorg er dan voor dat die niet te kort is. Een foto lijkt snel gemaakt, maar schijn bedriegt. Wil graag meer dan een handjevol leuke foto’s, dan reken je idealiter best twee uur in voor je fotosessie.

 

Deel genoeg informatie over familie

Op grote trouwfeesten komen een heleboel gasten. Je fotograaf kan zich daar best snel in verliezen. Gelukkig hebben jullie dat ook wat in de hand. Maak op voorhand een lijst met naaste familieleden en vrienden. Een simpele foto van Facebook of Instagram volstaat vaak voor je fotograaf om te herkennen wie op jullie trouwfeest meer aandacht mag krijgen. Zo vermijd je bijvoorbeeld dat de collega die je uit beleefdheid op de receptie hebt uitgenodigd meer op de foto komt dan je schoonouders.

Zorg goed voor je fotograaf

Wil je graag dat je fotograaf elk moment van je speciale dag kan vastleggen, dan zal je fotograaf ongetwijfeld vele uren werken. Wordt elk moment van 's morgens vroeg tot 's avovnds laat vastgelegd, dan werkt die makkelijk 15 tot 17 uur op een dag. Zorg dus goed voor je fotograaf. Plan minstens twee pauzes in en zorg vooral ook voor een plaatsje aan een tafel tijdens het diner. Je fotograaf zal je hiervoor ongetwijfeld erg dankbaar zijn.

 

Wil je graag een fotograaf op je trouwfeest die helemaal voorbereid is? Neem dan gerust contact op met mij en dan help ik je graag persoonlijk verder. Tot snel!