The do’s & don’ts voor je profielfoto op LinkedIn

23 Jun 2021
Alix Cruyt

LinkedIn Profielfoto's - tips & tricks

Tips voor een professionele profielfoto

Een sterke LinkedIn-profielfoto is het eerste visitekaartje van je onderneming. People buy from people en daarom is die eerste indruk cruciaal. Als je profielfoto niet professioneel is, dan leidt je klant daar misschien uit af dat jij dat ook niet bent. Geen goed idee dus. Gelukkig geef ik je wel goede ideeën om een sterke en professionele LinkedIn-profiel foto te maken!

1. Kies een neutrale achtergrond

Jij staat centraal op je LinkedIn-profiel foto. Daarom kies je beter een neutrale achtergrond die geen afleiding vormt. Een witte of zwarte achtergrond is altijd een goed idee. Wil je toch liever een unieke foto? Kies dan een achtergrond die wat meer verteld over jezelf of je business. Zolang die wat wazig in beeld is, stoort dat niet.

IMG_7007.jpg

2. Geen vakantiefoto

De eerste no-go is de vakantiefoto. Kies dus geen foto die op vakantie genomen is. Of waaruit je dat meteen kan afleiden. Zonnebrillen, zonnehoedjes en palmbomen aan het strand vermijd je daarom best op je LinkedIn-profiel foto.

 

3. Kijk naar de camera

Je zorgt voor een grotere connectie met je potentiële klant of nieuwe connectie als je naar hem of haar kijkt. Kijk daarom niet weg van de camera, maar wel altijd in de lens.

 

4. Snijd geen foto af van een groepsfoto

Dat zie ik regelmatig terugkomen en daar gaan mijn tenen spreekwoordelijk van krullen. Je staat heel knap op een groepsfoto en denkt “als ik de foto wat krop is die ideaal voor mijn LinkedIn, toch?” Neen, neen en nog eens neen! Ja, je staat waarschijnlijk heel mooi op die foto, maar neen: dat valt heel snel op en is daarom dus geen goede optie voor je LinkedIn.

 

5. Professionele fotograaf

Laat je foto maken door een professionele fotograaf, dan ben je altijd zeker dat je er goed op staat! Die stelt je op je gemak, geeft je meteen de juiste tips en zorgt voor de ideale belichting.

 

Wil jij graag professionele LinkedIn foto’s laten nemen? Neem dan gerust contact op met mij en dan help ik je graag persoonlijk verder. Tot snel!