Checklist voor je trouwfeest: heb jij alles al kunnen afvinken?

23 Jun 2021
Alix Cruyt

Checklist voor je trouwfeest

Dit mag je absoluut niet vergeten Beleef je binnenkort een van de belangrijkste dagen van je leven? Dan weet je dat je aan 1001 dingen moet denken vooraleer de organisatie van je trouwfeest op punt staat. Ik help je graag verder met de ultieme checklist.

Checklist voor trouw.webp

Checklist voor je trouwfeest

Weddingplanners bestaan voor een reden. Een trouwfeest organiseren is een job op zich. Maar dat betekent daarom niet dat jij dat niet aankan! Je hebt alleen de juiste tips nodig om jouw speciale dag helemaal vlekkeloos te doen verlopen. Ik zet ze voor jou op een rijtje.

9 tot 12 maanden op voorhand

Een trouwfeest plannen doe je niet op één, twee, drie. Vaak gaan er maanden voorbereiding aan vooraf. Maar waar begin je precies? De eerste beslissing die je maakt: kies je trouwdatum. Eens die vastligt, kan je contact opnemen met het stadhuis en eventueel de kerk. Doe dat zeker op tijd. De kans is groot, vooral op een zomerse weekenddagen, dat je niet de enige bent die op die dag wil trouwen.

Eens je datum vastligt, bepaal je een budget. Trouwen kost veel geld. Daarom spreek je best op voorhand met je verloofde af hoeveel geld jullie willen spenderen. Voorzie ook een buffer voor onvoorziene kosten. Hiervoor reken je best op 5 tot 10 procent van je totaalbudget.

Trouwdag.webp

Trouwen doe je in het beste geval maar één dag uit je leven. Geloof me vrij, die dag vliegt voorbij. Maar dat betekent niet dat je jouw speciale dag niet kan herbeleven. Leg dus op tijd een goeie fotograaf vast. Zorg er vooral ook voor dat jouw fotograaf helemaal voorbereid is voor je trouwfeest.

Je wil er natuurlijk op elke foto stralend uitzien. Wacht dus best niet te lang om je trouwjurk of kostuum te shoppen. Dat hoef je helemaal niet alleen te doen. Nu is dus ook het ideaal moment om je bruidsmeisjes of -jonkers uit te kiezen!

 

Als je datum, het stadhuis, je fotograaf en je trouwoutfit vastliggen, kan je overgaan naar de volgende stappen. Kies een trouwlocatie voor je feest en houd ook hier jullie fotoshoot in het achterhoofd. Soms werken zalen met vaste cateraars. Is dat niet het geval, dan is ook nu het moment om eentje vast te leggen. Maak ook een gastenlijst en een muzieklijst. Op basis van dat laatste kan je een DJ of band uitkiezen.

6 maanden op voorhand

Je trouwfeest is een van de belangrijkste dagen van je leven en daar wil je graag de belangrijkste mensen zeker bij hebben. Daarom maak je best zo’n 6 maanden op voorhand al je save-the-dates of uitnodigingen.

Zo’n 6 maanden voor je trouwfeest begin je best ook aan je draaiboek voor de dag. Hoe beter je dag vorm krijgt, hoe minder stress je de komende maanden nog zal ervaren. Voorzie liefst twee uur voor de fotoshoot met je fotograaf en plan vooral ook een aantal buffers in. Ceremonies kunnen uitlopen, mensen willen je feliciteren en last but not least: soms moet je even naar het toilet kunnen gaan!

Nu is ook het moment om na te denken over welke vorm van huwelijkscontract jullie verkiezen, hoe jullie ringen eruit zien en welke bloemen op de tafels komen. Een perfect trouwfeest plannen zal je brein volledig absorberen. Houd daarom wel nog een genoeg energie over om ook jouw perfect huwelijksreis te plannen.trouwboeket.webp

3 maanden op voorhand

Je trouwfeest komt stilaan dichterbij. Het is tijd dus om in woorden te brengen waarom jij voor de rest van je leven met je verloofde wil doorbrengen. Maak je trouwgelofte niet te lang en vooral niet te klassiek. Leg de nadruk op aspecten die uniek zijn voor jullie verhaal.

Zo’n 3 maanden voor je trouw is het tijd voor finishing touches voor je look: voorzie schoenen en eventueel trouwlingerie. Als dat allemaal op punt staat komt een van de leukste moment van de voorbereidingen: op zoek gaan naar de mooiste en vooral de lekkerste bruidstaart.getrouwd koppel.webp

1 maand op voorhand

Nog vier weken te gaan! Spannend! Je bent er bijna, maar nog niet helemaal. Een maand voor je trouwfeest doe je nog een laatste test bij je visagiste en de kapper. Je geeft het aantal gasten door aan je cateraar en je oefent je openingsdans. Zo vermijd je dat je gasten je eindeloos moeten zien rondjesdraaien.

1 week op voorhand

De laatste week is in zicht. Als dat nog niet gebeurde, haal je deze week je trouwkleed of je kostuum op en werk je jouw geloften af. Verder is het belangrijk dat je deze week vooral goed voor jezelf zorgt. Hydrateer dagelijks je huid, drink veel water en ontspan. Neem de tijd voor een flinke wandeling in de natuur of doe wat yoga.

 

De dag zelf

Geniet!

 

Heb je jouw fotograaf voor de dag nog niet van je lijst kunnen afvinken? Neem dan gerust contact op met mij en dan help ik je graag persoonlijk verder. Tot snel!