5 kledingtips om voor de lens te stralen

23 Jun 2021
Alix Cruyt

5 kledingtips voor je fotoshoot: zo straal je voor de lens

The do’s en don‘ts voor je outfits Heb je binnenkort een fotoshoot gepland, dan wil je ongetwijfeld stralen voor de lens. Dat doe je met een stevige portie enthousiasme, maar ook je outfit speelt hier een belangrijke rol. Ik deel graag enkele handige tips en tricks.

5 tips voor goede kledij.webp

 

Zo kies je de ideale outfits voor je fotoshoot

Kleren kiezen voor een fotoshoot is een hele uitdaging. Voor je het weet sta je al snel twee uur voor je kleerkast, helemaal besluiteloos. Je hebt ondertussen misschien al een tiental outfits gepast en kan maar niet kiezen. Je wil stralen en dat liefst op een unieke wijze. Hier volgen 5 tips om je een handje te helpen.

 

1. Voel je goed in je vel

Als je je goed in je vel voelt, zal je op een natuurlijke manier stralen. Daarom is het belangrijk om kleren te dragen die comfortabel zitten. Zijn die schoenen pijnlijk om te dragen of spant de broek net iets te veel om je ontspannen te voelen? Kies dan voor een alternatief waarin je je beter in voelt.


pastelkleuren.webp

 

2. Tijdloze kledij

Plan je een fotoshoot in, dan wil je dat je foto’s tijdloos zijn. Niets ergers dan je foto’s binnen een paar jaar opnieuw te bekijken en beschaamd terug te denken “Hoe was ik toen gekleed?” Dat neemt niet weg dat je outfits persoonlijkheid kunnen uitstralen op een unieke wijze. Pimp liever je outfit met extra accessoires om je eigen stijl te benadrukken. Het zal je binnen een aantal jaren ongetwijfeld een blozend gezichtje besparen.

 

3. Vermijd drukke prints

Vermijd kleren met te drukke prints want die kunnen voor reflectie zorgen. De zullen ook eerder afleidend werken, niet ideaal wanneer jij centraal staat in de fotoshoot. Kleren dragen met een logo, teksten of te felle kleuren hebben hetzelfde effect. Keep it simple!

 

4. Pastelkleuren

gepaste kledij fotoshoot.webp

 

Wil je toch spelen met kleur, dan kies je

best voor pastelkeuren. Die zorgen voor een zachte uitstraling. Je kan de kleuren makkelijk combineren met wit, zwart of beige. Kortom: met pastelkleuren kan je niets mis doen!

5. Samen op de foto

Ga je op de foto met je partner of je familie? Dan stem je best de outfits af op elkaar. Spreek bijvoorbeeld samen een kleur af of speel met twee complementaire kleuren. Zo passen oranje en blauw, geel en paars of nog groen en rood goed bij elkaar. Houd ook hier in je achterhoofd dat je geen te felle varianten van die kleuren kiest.

 

Veel plezier tijdens de shoot!

 

Weet je al welke outfit jij op je fotoshoot zou dragen, maar is die shoot nog niet ingepland? Neem dan gerust contact op met mij en dan help ik je graag persoonlijk verder.